recept ! - lägger in på fliken dagens/hiss&diss.
Chokladlängd med tryffelglasyr
För 6-8 personer.Så gott!
100 g mörk choklad
100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Glasyr:
100 g mörk choklad
2 msk vispgrädde
2 msk smör
Dekoration:
½ glas Dr. Oetker Golden Perlini
100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Glasyr:
100 g mörk choklad
2 msk vispgrädde
2 msk smör
Dekoration:
½ glas Dr. Oetker Golden Perlini
Gör så här
Värm ugnen till 200º.
Hacka chokladen och smält på svag värme i en kastrull tillsammans med smör.
Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smörad och ströad avlång form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i 8-10 minuter. Den färdiggräddade kakan skall kännas lite lös.
Smält choklad i en kastrull på svag värme och rör i grädde och smör. Bred ut glasyren på den kalla kakan och dekorera med Golden Perlini.
Hacka chokladen och smält på svag värme i en kastrull tillsammans med smör.
Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smörad och ströad avlång form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i 8-10 minuter. Den färdiggräddade kakan skall kännas lite lös.
Smält choklad i en kastrull på svag värme och rör i grädde och smör. Bred ut glasyren på den kalla kakan och dekorera med Golden Perlini.
själv så skippade jag dekorationen. men den vart super iaf, trodde inte att den skulle bli god. såg inte ut som så, men gu va den va god (A) Sen kylde jag ner den oxå, värt att testa om ni är små tjockisar som jag ! ;D
Design av: JOANNA LICIOUS